Μοίραζε στην κυριολεξία μπαλάκια σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, αφού ζήτησε να μην τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Λακωνία για το έργο ΣΔΙΤ (ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου).

Την προηγούμενη φορά, δεν υπήρχε απαρτία και η συνεδρίαση δεν ξεκίνησε ποτέ. Αυτή τη φορά (12/3/2019), υπήρχε απαρτία (27 σύμβουλοι ήταν παρόντες, μόνο ο κ. Ξεροβάσιλας από την αντιπολίτευση) κι ενώ το θέμα θα μπορούσε να τεθεί προς ψήφιση, και να περνούσε αποφασίστηκε να μην γίνει τελικά.

Η Ντίνα Νικολάκου πρότεινε να μην γίνει ψηφοφορία, επισημαίνοντας για όσους απουσίαζαν … «Να τους αφήσουμε να παίξουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου;

Πρέπει να έρθουν εδώ. Να πάρουν την ευθύνη για να μην βγαίνουν μετά και λένε πως ήταν υπέρ της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Αν και την επόμενη φορά, επιλέξουν τον ίδιο δρόμο, η σύνθεση του περιφερειακού συμβουλίου θα πρέπει να είναι άλλη.

 

Αυτά τα δύο θέματα δεν πρέπει σήμερα να περάσουν, αν και έχουμε την απαιτούμενη πλειοψηφία, ξεμπροστιάζοντας με αυτό τον τρόπο όλους τους Περιφερειακού συμβούλους που είναι κατά του έργου ΣΔΙΤ και προτιμούν τριτοκοσμικές λύσεις όπως χωματερές και ρέματα για να έχει συνέχεια η «μαφία» των σκουπιδιών.

 

Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 18 Μαρτίου, ξανά στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.