Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για την επιλογή του υποψηφίου που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Καλαμάτας. Την Κυριακή 28/10 το βράδυ έγινε άλλη μια σύσκεψη για το θέμα αυτό από τοπικά στελέχη και την Νομαρχιακή επιτροπή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Messinialive προβάδισμα αυτή την ώρα έχει ο Νίκος Πατσαρίνος. Κατά την εξέταση της περίπτωσής του διατυπώθηκαν κι ενστάσεις για το εύρος των συμμαχιών ή της διείσδυσης και σε άλλους πολιτικούς χώρους, που μπορεί να πετύχει ο Νίκος Πατσαρίνος, ως ένα καθαρόαιμο κομματικό στέλεχος, αλλά προκρίνεται λόγω της εμπειρίας του και της άριστης γνώσης των αυτοδιοικητικών πραγμάτων.

 

Δεύτερος στην αξιολόγηση έρχεται ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, που θεωρείται μια υποψηφιότητα με τα αντίθετα χαρακτηριστικά του Νίκου Πατσαρίνου, δηλαδή ελάχιστη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά αλλά με μεγαλύτερη έφεση στο “ψάρεμα” ψήφων από άλλους χώρους.

 

Τρίτο όνομα και πιθανή υποψηφιότητα που καθημερινά όμως φθίνει η δυναμική της είναι του Διευθυντή των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βασίλη Τζαμουράνη. Ο κ.Τζαμουράνης είναι μεν άριστος γνώστης των θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας, έχει όμως – αυτή τη στιγμή – πρόβλημα ασυμβίβαστου και υπάρχει κώλυμα. Κι όσο δεν υπάρχει τροπολογία δεν μπορεί να κινηθεί με αξιώσεις.

 

Τέταρτη πιθανή υποψηφιότητα ήταν αυτή του Δημοτικού συμβούλου Στάθη Σταματόπουλου που απέσυρε το αρχικό ενδιαφέρον του.