Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία που σχηματίστηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που αφορά στη συνομιλία του Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με το δάνειο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.

Η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Πολάκη προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ή όχι της ασυλίας του για το κακούργημα της παράνομης καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, με στόχο να ερευνηθεί το ενδεχόμενο η καταγραφή της επίμαχης συνομιλίας, για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης από την ATTICA BANK να έγινε χωρίς συναίνεση, κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας

Μάλιστα, ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να εξέφρασε την πεποίθηση πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους και σύμφωνα με πληροφορίες τον ενημέρωσε σχετικά χωρίς ωστόσο ο ίδιος να δώσει τη συναίνεση του.

Πάντως, από το βήμα της Βουλής ο κ. Πολάκης έχει αρνηθεί ότι ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Σουρνάρα υποστηρίζοντας ότι επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της. «Πού είπα εγώ ότι ηχογράφησα. Εγώ επιβεβαίωσα το δημοσίευμα. Καμία ηχογράφηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.