Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων βρίσκονταν στον αγώνα πόλο του Σαββάτου μεταξύ των γυναικείων ομάδων Ολυμπιακός- Γλυφάδα όπου περίπου 30 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Παπαστράτειο Κολυμβητήριο στον Πειραιά κρατώντας στα χέρια τους ρόπαλα και μαχαίρια.

 

«Οι πιο μικρές είχαν πάθει κρίση, έκλαιγαν διότι οι οικογένειές τους βρίσκονταν στις κερκίδες. Ήταν πολύ τραυματική εμπειρία», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η διεθνής αθλήτρια υδατοσφαίρισης Γλυφάδας, Εύα Λούδη.

 

«Χτύπησαν γυναικόπαιδα και μέσα στους τραυματίες υπήρχαν και δύο ΑμΕΑ. Έσπασαν αυτοκίνητα, πέταξαν πυρσούς με σκοπό να βάλουν φωτιά, προλάβαμε και τα σβήσαμε», τόνισε ο Βαγγέλης Μανωλιάς, εργαζόμενος του κολυμβητηρίου.

 

Ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης και ο Γιάννης Αλαμπασύνης ο οποίος παρουσιάζει κινητικά προβλήματα. «Είδα ξαφνικά 30 άτομα με κράνη, με λοστούς να κάνουν επίθεση. Τρόμαξα πολύ, ο πατέρας μου φώναζε μην πειράξετε το παιδί, μην πειράξετε το παιδί, και όπως τρέχαμε να φύγουμε, να γλιτώσουμε απ’ όλο αυτό δεχθήκαμε ροπαλιές εγώ και ο πατέρας μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Είναι σοκαριστική η εικόνα να βλέπεις αθλήτριες 20 ετών να κλαίνε με λιγμούς και να έχουν σπασμούς σε όλο τους το σώμα. Μάλιστα, αθλήτρια δυσκολευόταν να πάρει ανάσα να μου πει τι της συμβαίνει και πως νιώθει», υπογράμμισε ο βοηθός προπονητή του Ολυμπιακού Νίκος Δεληγιάννης.

 

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Χριστίνα Τσιλιγκίρη σημείωσε:«Μπήκαν, έσπασαν, χτύπησαν άτομα με ειδικές ανάγκες, πέταξαν αντικείμενα, το μαχαίρι έσκασε στα πόδια νεαρής αθλήτριας της Γλυφάδας».

 

Δείτε το βίντεο: