Πρόβα…τζενεράλε για τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής, είναι η παρουσία και η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Τρίπολη.

Μάταια κάποιοι επιχειρούν να συνδέσουν την εμφάνιση ενός πρώην Πρωθυπουργού με την άκρως αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη κ.Νίκα.

Η ομιλία του κ. Σαμαρά στην Τρίπολη δεν πρόκειται για κάποιο «σχέδιο» βοήθειας στην υποψηφιότητα του κ. Νίκα. Η μοναδική «χείρα βοηθείας» από πλευράς Πειραιώς, στην υποψηφιότητα του απερχόμενου δημάρχου Καλαμάτας, είναι οι ελάχιστες παρουσίες των κ. Βορίδη και κ. Γεωργιάδη στις ομιλίες του κ. Νίκα, οι οποίοι επιχειρούν να σώσουν ότι δεν σώζεται…

Στην πραγματικότητα, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς φτάνει στην Τρίπολη εξασφαλίζοντας την παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών από την Πελοπόννησο και την Αθήνα, οι οποίοι θα ξεκινήσουν κυρίως από την Μεσσηνία με πούλμαν και μάλιστα δωρεάν όπως αναφέρουν οι τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας!

Φυσικά η παρουσία πλήθους στην ομιλία του κ. Σαμαρά δεν είναι σε καμία περίπτωση η …επιβράβευση σε κάποιον υποψήφιο περιφερειάρχη ή απερχόμενο δήμαρχο. Άλλωστε, δεν θα έπαιζε ποτέ το ρόλο του «κράχτη» ο Μεσσήνιος πολιτικός…πόσω μάλλον για κάποιον άσπονδο «φίλο» σαν τον κ. Νίκα, ο οποίος με δηλώσεις του έχει κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές τον πρώην Πρωθυπουργό.

Με λίγα λόγια, η μετά από πολλά χρόνια ομιλία του κ. Σαμαρά στο λαό, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις επερχόμενες πολιτικές αλλαγές που θα εξελιχθούν αμέσως μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στις προσκλήσεις, είτε γραπτές είτε προφορικές, αναφέρεται η ομιλία Σαμαρά. Άλλωστε, ο κ. Νίκας απλά θα προλογίσει την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο.

Μπορεί άραγε μέσα σε τρία να «χωρέσει» ο κ. Νίκας το μέλλον της Πελοποννήσου;