Η Νέα Δημοκρατία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων της για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Έξι στους δέκα υποψηφίους, σύμφωνα με τη ΝΔ είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές.

Ωστόσο, στη Μεσσηνία η υποψηφιότητα της κας Κυριακοπούλου έχει δημιουργήσει ερωτηματικά καθώς η ίδια είναι εν ενεργεία πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, η κα Κυριακοπούλου ΔΕΝ μπορεί να είναι υποψήφια βουλευτής στο νομό. Το καταστατικό αναφέρει ρητά: «Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΔΕΝ μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής εάν δεν έχει παραιτηθεί από το ανωτέρω αξίωμά του 6 τουλάχιστον μήνες πριν από τις αντίστοιχες εκλογές».

Η διευκρίνιση δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά ως προς την υποψηφιότητά της.

Πως μπορεί άραγε η κα Κυριακοπούλου να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ Μεσσηνίας όταν δεν έχει παραιτηθεί από το αξίωμά της;

Η ίδια δεν όφειλε να το γνωρίζει ώστε να έχει προβεί σε παραίτηση από 6μήνου;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί επέλεξε για το ψηφοδέλτιο μια υποψηφιότητα η οποία θα δημιουργούσε αντιδράσεις και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις;

Έχει αλλάξει το καταστατικό; Και εάν ναι ποιός έχει ενημερωθεί από το συμβούλιο και τα μέλη της ΝΟΔΕ;

Η κα Κυριακοπούλου οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ένα θέμα που άπτεται της αξιοκρατίας, η οποία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».