Κοινή προτίμηση στον τόπο διαμονής τους στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν πολλοί millennials, οι άνθρωποι δηλαδή που γεννήθηκαν μεταξύ 1980 και 2000. Σύμφωνα με νέα δεδομένα, η γενιά τους επέλεξε την «Πόλη των Ανέμων» και συγκεκριμένα την περιοχή West Loop του Σικάγο, που είναι η γειτονιά με το υψηλότερο ποσοστό millennials στις ΗΠΑ.

 

Τα στοιχεία προέρχονται από την απογραφή πληθυσμού των ΗΠΑ και αναλύθηκαν από την ιστοσελίδα αναζήτησης διαμερισμάτων RENTcafe.com, η οποία ταξινόμησε τους ταχυδρομικούς κωδικούς με τον μεγαλύτερο πληθυσμό millennials στις 30 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ.

 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent», διαπιστώθηκε ότι στον ταχυδρομικό κωδικό 60661 το 73% των κατοίκων ή περίπου 6.800 άτομα είναι millennials. Σε γειτονικές συνοικίες του Σικάγου έχει επίσης παρατηρηθεί αύξηση των κατοίκων της ίδιας γενιάς – οι Lakeview, Logan Square, Chicago Lawn και Lincoln Park φιλοξενούν περισσότερους από 30.000 millennials.

 

«Υπάρχει πολλή συζήτηση για το πώς οι millennials τείνουν να προτιμούν τις περιοχές στο κέντρο της πόλης, έτσι αποφασίσαμε να δούμε τα δεδομένα και ποιες γειτονιές έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων της συγκεκριμένης γενιάς» δήλωσε η ερευνήτρια της Rentcafe Νάντια Μπάλιντ στην εφημερίδα «Chicago Tribune». «Όχι μόνο στο Σικάγο, αλλά σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις, βλέπουμε τον ίδιο τύπο γειτονιάς, στον οποίο τους αρέσει να ζουν: στο κέντρο της πόλης ή πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί αυτή είναι μια γενιά που θέλει να είναι κοντά στην εργασία, κοντά στην ψυχαγωγία, στα καταστήματα και στα εστιατόρια».

 

Η West Loop, πρώην βιομηχανική περιοχή, αποτελεί επίσης πόλο έλξης για τους εκπροσώπους της γενιάς Y, όπως αλλιώς λέγεται, επειδή έχει πολλές γκαλερί τέχνης, μουσεία, μπαρ και νέες πολυκατοικίες. Άλλες πόλεις των ΗΠΑ, στις οποίες ζουν πολλοί millennials είναι η Φιλαδέλφεια, το Μανχάταν, η Βοστόνη, η Ουάσινγκτον και το Ντένβερ.