Η υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ και μέχρι χθες πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας κα Νατάσσα Κυριακοπούλου γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την παραίτησή της από τη ΝΟΔΕ. Τη θέση της αναλαμβάνει ο Αργύρης Μαστοράκης ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος.

Η ανακοίνωση της κας Κυριακοπούλου αναφέρει: »

«Σε όλη τη διαδρομή μου μέχρι σήμερα είτε την πολιτική, είτε την επαγγελματική, σέβομαι τους θεσμούς και τηρώ τους κανόνες. Επειδή, κλήθηκα ως υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας να συστρατευτώ στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή της Χώρας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θεώρησα χρέος μου να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας στα όργανα του κόμματος.

Η παραίτησή μου έγινε αποδεκτή από το Γραμματέα Οργανωτικού κι έτσι από σήμερα ο Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Αργύρης Μαστοράκης εκτελεί χρέη Προέδρου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη της ΝΟΔΕ, τους Τομεάρχες και τους συνεργάτες μου για τη μεθοδική δουλειά και την άριστη συνεργασία που οδήγησε τη Νεα Δημοκρατία στο νικηφόρο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλων των Δήμων του νομού Μεσσηνίας.

Τέλος, εύχομαι ολόψυχα στο νέο Πρόεδρο κ. Αργύρη Μαστοράκη καλή δύναμη, καλό αγώνα και νικηφόρα αποτελέσματα για την παράταξη!

Με εκτίμηση,

ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»

Ωστόσο, η κα Κυριακοπούλου μετά την τουλάχιστον ηθική απόφασή της να παραιτηθεί, μιας και η κατακραυγή δεν άφηνε άλλο περιθώριο, δεν έχει απαντήσει ακόμα στο μπορεί να είναι υποψήφια βουλευτής σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΟΔΕ, το οποίο αναφέρει ΡΗΤΑ ότι:

«Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΔΕΝ μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής εάν δεν έχει παραιτηθεί από το ανωτέρω αξίωμά του 6 τουλάχιστον μήνες πριν από τις αντίστοιχες εκλογές».

Η διευκρίνιση δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά ως προς την υποψηφιότητά της, τα οποία η ίδια αποφεύγει να απαντήσει…

Η ίδια δεν όφειλε να το γνωρίζει ώστε να έχει προβεί σε παραίτηση από 6μήνου;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί επέλεξε για το ψηφοδέλτιο μια υποψηφιότητα η οποία θα δημιουργούσε αντιδράσεις και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις;