Σε πρωτοφανή και αντιδημοκρατική διαδικασία για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης , προχώρησε ο δήμαρχος Δ. Βέρδος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη. Πιστός στο πνεύμα του «δεν λογοδοτώ σε κανέναν» , χωρίς να ενημερώσει κανένα μέλος του ΔΣ, υποψήφιο δήμαρχο και ούτε βέβαια τους πολίτες, κάλεσε δύο εκπροσώπους της ΤΕΡΝΑ Α.Ε για να ενημερώσουν για το «φαραωνικό» έργο της εταιρίας στην περιοχή. Φαίνεται λοιπόν ότι λογοδοτεί μόνο σε αυτούς; Προς τιμήν της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που διαμαρτυρήθηκε, οι «κουστουμάτοι επενδυτές» τράπηκαν τελικά σε φυγή.

Εμείς, έχουμε ζητήσει απ’ την Δημοτική Αρχή ειδική συνεδρίαση για το θέμα στην αίθουσα του πνευματικού Κέντρου ενώπιον του κόσμου, με όλα τα έγγραφα και να κληθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις. Επισημαίνουμε εκ νέου τα σημαντικότερα προβλήματα που ανακύπτουν από το εν λόγω έργο και αφορούν:

1) Τα δημοτικά τέλη ενδέχεται να αυξηθούν έως και 5 φορές για την εκπόνησή του

2) Η εισήγηση των υπηρεσιών περιβάλλοντος του Νομού είναι αρνητική για την περιοχή Ξηροκάμπια, δεδομένου ότι στην περιοχή αυτή υπάρχει ο μεγαλύτερος υδροφόρος ορίζοντας της ΝΑ Λακωνίας

3) Υποβάθμιση όχι μόνο της περιοχής αλλά και της ποιότητας ζωής μας.

Απ’ την αρχή δεσμευτήκαμε και ζητήσαμε την ύπαρξη πλήρους διαφάνειας και πληροφόρησης σχετικά με το έργο αυτό, ώστε να ενημερωθεί και να μιλήσει ο λαός του Ευρώτα. Οι συζητήσεις πίσω από την πλάτη των δημοτών και σε κλειστά γραφεία είναι απαράδεκτες και δεν μας εκφράζουν. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς και τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται για το εν λόγω θέμα, με κριτήριο τα συμφέροντα των δημοτών και της περιοχής .

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»