Καλές είναι οι στροφές για να σπάνε τη μονοτονία αλλά ειδικά όταν είναι απότομες είναι και επικίνδυνες…

Επικίνδυνες γιατί οι πολίτες αφενός δεν τρώνε κουτόχορτο για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφετέρου αντιλαμβάνονται έστω και εκ των υστέρων τι ακριβώς έχει συμβεί και με ποιον τρόπο έχει συμβεί.

Η «περίπτωση» Βλάση ξεδιπλώθηκε ευτυχώς κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών οπότε δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος τις υπόγειες διαδρομές και τους εκβιασμούς που όλως τυχαίως εξυπηρετούσαν συγκεκριμένο διακύβευμα.

Όταν κάποιος ακούει τα σχόλια των πολτών, βλέπει τις αντιδράσεις τους και αντιλαμβάνεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι τουλάχιστον ουτοπικό να εθελοτυφλεί. Παντού νάρκες και «στημένες» παγίδες ώστε το αποτέλεσμα να είναι σίγουρο γιατί ως γνωστόν διακυβεύεται η καρέκλα και φυσικά η οικογένεια!

Εκ του αποτελέσματος, ακόμα και αν δεν γνώριζε κάποιος…όλες οι κινήσεις οδηγούν στον Καλαματιανό. Η πάση θυσία άρνησή του άλλωστε είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της εμπλοκής του στα αυτοδιοικητικά.

Όσο για το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας αρκεί μια βόλτα ώστε να κατανοήσει κάποιος πλήρως ότι είναι για γέλια. Οι Αρκάδες κάνουν λόγο για…»τραγελαφικό»…»εμετικό»…»ανεπαρκές»…»δεν έχουμε επιλογή»… και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Τώρα αν υπάρχει Αρκάς που πιστεύει ότι ο Καλαματιανός δεν θα έφτιαχνε το ψηφοδέλτιο στα μέτρα του μένει και αυτό να αποδειχτεί στις 7 Ιουλίου. Βλάσης και από κάτω το χάος…

Αλίμονο άλλωστε αν δεν φρόντιζε μετά από τόση φασαρία τόσο στο δήμο όσο και στην περιφέρεια να έχει τουλάχιστον εξασφαλίσει την καρέκλα του…