Μην το δένετε κόμπο ότι θα γίνει Open Mall στην Κόρινθο

 

Ούτε και οι ίδιοι που το παρουσίασαν δεν πιστεύουν ότι η Κόρινθος μπορεί να ενταχθεί στα Open Mall και αυτό για πολλούς και σοβαρούς λόγους, που αφορούν την επιλεξιμότητα της πρότασης.

 

Μπορεί ο κ. Πνευματικός να παρουσίασε διθυραμβικά την υποβολή της πρότασης, για λόγους προεκλογικούς αλλά η αλήθεια απέχει πολλά χιλιόμετρα μακριά.

 

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες της έγκρισης αυτής της πρότασης και μόνο απο καθαρή τύχη θα μπεί η Κόρινθος στο πρόγραμμα.

 

Η συνεργασία Εμπορικού συλλόγου και δήμου, κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα πήρε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για την υποβολή πρότασης.

 

Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι εγκρίθηκε η πρόταση, ούτε ότι ξεκινά κανένα έργο, αναβάθμισης του κέντρου της Κορίνθου.

 

Ο φάκελλος της πρότασης της Κορίνθου, είναι ΑΔΕΙΟΣ και όσοι παρακολούθησαν την παρουσίαση απο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Λουτράκι αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό.

 

Στο Λουτράκι η συνεργασία δήμου και Επιμελητηρίου, παρουσίασε ένα πλήρη φάκελλο, που πέρα απο όλες τις μελέτες ακόμα και την Αρχιτεκτονική, ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές του προγράμματος και αν έγκριθεί ένα Open Mall, στην Κορινθία αυτό θα είναι του Λουτρακίου, ακριβώς γιατί είναι υπερπλήρης η μελέτη του.

 

Η Κόρινθος απλά δεν έχει μελέτη για το έργο αυτό…!

 

Αυτά για να μην δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις.

 

Επι της ουσίας ο δήμος Κορινθίων έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μόνος του, όσα μπορούν να γίνουν με το Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα, όμως αυτό δεν υπάρχει μέχρι τώρα στις σκέψεις της δημοτικής αρχής.

 

Αν το Open Mall, είναι ιστορική ευκαιρία για την Κόρινθο (που δεν είναι), τότε οφείλει ο δήμος να χαλάσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για να ανταποκριθεί στην…ιστορική αυτή πρόκληση…!

 

Δήμος και Εμπορικός σύλλογος μέσω του προγράμματος ανακάλυψαν ότι η αγορά θέλει φροντίδα, σύγχρονους τρόπους λειτουργίας και έξυπνα μέσα για να σταματήσουν τα λουκέτα;

 

Αν το ανακάλυψαν τώρα κάτι δεν πάει καλά….!

streetlife.gr