«Μπροστά στη λαοθάλασσα του συλλαλητηρίου είναι ευκαιρία να δηλώσουν οι υπερασπιστές της συμφωνίας ότι έχουν κάνει λάθος και να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνει στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΑΧ ΦΜ της Πάτρας, με αφορμή το χθεσινό συλλαλητήριο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

 

«Αντί να συλλάβουν τους αριθμητικά λίγους αλήτες, ταραξίες, έριχναν χημικά στους φιλήσυχους πολίτες που συμμετείχαν στο ειρηνικό συλλαλητήριο. Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΑΣ δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε στόχο να διαλύσει το μεγάλο συλλαλητήριο; Η Κυβέρνηση από τα επεισόδια των ολίγων ακροδεξιών φαίνεται ότι εξυπηρετήθηκε για να μειώσει τον όγκο του συλλαλητηρίου και τελικά να το διαλύσει. Η Κυβέρνηση προσπαθεί με πρόθυμους και αποστάτες να βρει τους 151 που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι θα βρεθούμε σε λίγα εικοσιτετράωρα μπροστά στις ιστορικές μας ευθύνες. Να διαλυθεί η Βουλή, να πάμε σε εκλογές και να κριθούν όλα από τον ελληνικό λαό».

 

Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι η ΝΔ πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει εάν δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Η γλώσσα και η εθνότητα υπάρχουν επειδή υπάρχει το όνομα», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.