Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απορρίπτει κάθε προοπτική σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε προοδευτικό μέτωπο. Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζει ότι «δεν υπάρχει προοδευτικό μέτωπο με ακραίους λαϊκιστές που άλωσαν τους θεσμούς, συγκυβέρνησαν και συγκυβερνούν με την ακροδεξιά, κάνουν παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή, είπαν και λένε κάθε μέρα ψέματα στους πολίτες. Η μόνη προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη χώρα, είναι το Κίνημα Αλλαγής».

 

Κατηγορεί ευθέως όσους προστρέχουν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ πως το κάνουν ελπίζοντας σε ένα αξίωμα, «κερδίζουν επάξια τον αυτοεξευτελισμό τους και τη χλεύη των πολιτών», αναφέρει και επισημαίνει ότι «ο μοναδικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι η διεμβόλισή μας, αλλά η εξαφάνισή μας. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα πάμε σε αυτόν ή στη ΝΔ, αλλά να μην υπάρχουμε. Το «κακό» με εμάς είναι ότι δεν εξαγοραζόμαστε».

Για τη στασιμότητα του Κινήματος Αλλαγής που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξηγεί ότι η τρικυμία πέρασε για το Κίνημα Αλλαγής και προχωράει με όσους πιστεύουν σε αρχές και αξίες.

 

«Συνεχίζω να στοιχηματίζω ότι στις εκλογές θα έχουμε διψήφιο ποσοστό», λέει.

 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως συγκυβερνά με το κατεξοχήν κομμάτι της λαϊκιστικής Δεξιάς και υπογραμμίζει ότι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν τη ΝΔ στην αυτοδυναμία.

 

Θεωρεί απόλυτο πολιτικό ξεπεσμό τα όσα συνέβησαν στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες τα οποία, σύμφωνα με τον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, συνιστούν «νομιμοποίηση των πιο άθλιων και επικίνδυνων συμπεριφορών που αλλοιώνουν τη λειτουργία των θεσμών και της Δημοκρατίας και «ξεπλένουν» συμπεριφορές ακραίων. Διχασμός που τρέφει τα πιο ακραία πολιτικά ένστικτα».

 

Μέσω της συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επικρίνει ακόμη τη συμπεριφορά των έξι βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση λέγοντας πως «εκχώρησαν πλήρη εξουσιοδότηση εν λευκώ στον κ. Τσίπρα να φέρει ό,τι νομοσχέδιο θέλει και να περνάει με την ψήφο τους στη Βουλή! Το γεγονός είναι πρωτάκουστο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, ανήθικο και παράνομο».