Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει «σε κυβερνητικό σχήμα μόνο και μόνο για να βγουν οι αριθμοί», δήλωσε κατηγορηματικά η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. «Έχει έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση! Εμείς θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων. Έχουμε καταθέσει δημόσια στο τραπέζι το Σχέδιο Ελλάδα» ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

 

«Ο κ.Τσίπρας ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Κάνει πολιτική με επιδόματα ψίχουλα» τόνισε η κ. Γεννηματά, για να προσθέσει πως «δεν θα αφήσουμε τον Μητσοτάκη να έρθει, μιλώντας για μια ανάπτυξη για τους λίγους. Εμείς θέλουμε ανάπτυξη για τους πολλούς».

 

Επανέλαβε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής πως επιβάλλεται η εθνική συνεννόηση για τη πορεία της χώρας μετά τη ολοκλήρωση των μνημονίων, λέγοντας απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ: «Ελάτε να κάνουμε μια μεγάλη κυβέρνηση, ώστε να πάει στους εταίρους και να τους πει: δεν βγαίνουμε με 3,5% πλεόνασμα. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει μια αυτοδύναμη Δεξιά ως τη λύση στα προβλήματά του».

 

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν είναι πιθανή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά απάντησε: «Γιατί όχι; Δεν είμαστε στη δεκαετία του ’80 με τις κοκορομαχίες».

 

Άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις, υποστηρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα πάρει μέρος σε κυβέρνηση που δεν θα αλλάξει τον νόμο Κατρούγκαλου, εξηγώντας ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. «Οι νέες συντάξεις που βγαίνουν με τον νόμο Κατρούγκαλου είναι φιλοδωρήματα. Επίσης έχει γίνει έγκλημα με τις συντάξεις χηρείας!»

 

Ακόμη πιο αιχμηρά ήταν τα σχόλια της κ. Γεννηματά για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση. Υποστήριξε ότι «ο κ Τσίπρας μετρήθηκε και βγήκε ελλιποβαρής. Μετά τα ψέματα και τις αυταπάτες, τώρα είμαστε στο στάδιο που ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματική σε όποιο θέμα κι αν χειρίστηκε. Είναι πρωτοφανές να κατατίθεται προϋπολογισμός δύο σε ένα! Δεν έχει ξαναγίνει! Η καθαρή έξοδος πάει περίπατο. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιοδοσία να πάρει αποφάσεις και περιμένει υποδείξεις άνωθεν, από τα αφεντικά».

 

Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι ο τρόπος και η σκοπιμότητα που ο κ. Τσίπρας χειρίστηκε το ζήτημα ενίσχυσε τα άκρα και στη γειτονική χώρα και στην Ελλάδα.