Εξοργίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνηςμε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, στη Βουλή.

 

Ο κ. Πολάκης είχε πάρει τον λόγο για να μιλήσει σχετικά με το θέμα του δανείου και τη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα, ωστόσο καθυστερούσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του με αποτέλεσμα να παρέμβει ο κ. Κακλαμάνης.

 

«Ακούστε κ. Πολάκη, σε ένα λεπτό κλείστε απαντώντας, γιατί το θέμα ήταν άλλο. Εάν ήξερε ο κ. Στουρνάρας ότι τον μαγνητοφωνούσατε ή όχι. Αυτό πείτε μας και τελειώστε» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

 

Στα λεγόμενα του κ. Πολάκη αντιδρούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αποτέλεσμα ο κ. Κακλαμάνης να απευθυνθεί και σε εκείνον: «Κύριε Γεωργιάδη δεν είμαι τυφλός. Εγώ διευθύνω , όποτε θέλω θα δώσω τον λόγο».

 

Εν τω μεταξύ, τα λεπτά περνούσαν και ο κ. Πολάκης συνέχιζε να μιλά. «Κλείστε σε ένα λεπτό. Με εμένα στην έδρα κομμένα. Θα κλείσω το μικρόφωνο εάν σε 30 δεύτερα δεν έχετε τελειώσει».

 

Πράγματι, σε ένα λεπτό ο κ. Κακλαμάνης απευθύνθηκε εκ νέου στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και του είπε: «Τελειώσατε κ. Πολάκη. Δεν έχετε άλλον τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο στον κ. Πολάκη. Δεν γράφεται τίποτα από εδώ και πέρα. Δεν μπορείτε να μου παίρνετε δέκα λεπτά, ζητήσατε για προσωπικό. Τελειώσαμε, κλείστε το μικρόφωνο τώρα».

 

«Οι χαρακτηρισμοί διάβολοι και τρίβολοι για ανθρώπους που δεν είναι μέσα στη βουλή και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους με δική μου απόφαση σβήνονται από τα πρακτικά και παρακαλώ οι αναφορές -και σας δίνω την ευκαιρία να το πείτε γιατί δεν έχετε φέρει κανένα στοιχείο- στην Μαρέβα Μητσοτάκη, το ίδιο. Το λέτε και το ξαναλέτε χωρίς να έχετε φέρει κανένα στοιχείο, για ανθρώπους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους την ώρα που το λέτε» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, εμφανώς εκνευρισμένος.