Αντιπολίτευση στον περιφερειάρχη και σε όλους τους υποψήφιους για τον Περιφερειακό θώκο  επιχειρεί να κάνει ο πρόεδρος του επιμελητήριου Αρκαδίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γιάννης Μπουντρούκας. Ο κ. Μπουντρούκας χρησιμοποιεί και εκμεταλλεύεται τις θεσμικές του ιδιότητες ως πρόεδρος επιμελητήριου Αρκαδίας αλλά και ως πρόεδρος περιφερειακού επιμελητήριου Πελοποννήσου προκειμένου να κερδίσει αναγνωρισιμότητα και λίγα λεπτά τηλεοπτικής προβολής.

Η αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίου προβληματίζει το ΚΙΝΑΛ καθώς όπως αποδεικνύεται η υποψηφιότητα Μπουντρούκα είναι «αδύναμη». Ο κ. Μπουντρούκας δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τις θεσμικές του ιδιότητες για να ανέλθει πολιτικά. Αυτό άλλωστε είχε δηλώσει και ο ίδιος από τη Χίο ενώ παράλληλα είχε τονίσει ότι θα παραιτηθεί.

Η παραίτηση Μπουντρούκα επιβάλλεται…μετά και τις κινήσεις του υποψηφίου περιφερειάρχη. Το επιμελητήριο δεν μπορεί να σύρεται από τις πολιτικές βλέψεις του προέδρου. Μέχρι σήμερα ο κ. Μπουντρούκας εξέφραζε τον επιχειρηματικό κόσμο της Αρκαδίας. Τα νέα δεδομένα δημιουργούν την ανάγκη της άμεσης παραίτησης καθώς η αντιπολίτευση που επιχειρεί να κάνει ο κ. Μπουντρούκας ως υποψήφιος περιφερειάρχης δεν συνάδει με τις θέσεις ενός φορέα επιχειρηματιών του οποίου ηγείται.

Οι επαναλαμβανόμενες πολιτικές συγκεντρώσεις στη Μεσσηνία αποκαλύπτουν την έλλειψη δυναμικής. Τα επιμελητήρια είναι επιχειρηματικοί φορείς και δεν έχουν κομματική ταυτότητα. Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κ. Μπουντρούκας. Πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στην προσωπική του πολιτική επιλογή και στις θεσμικές του ιδιότητες.

newsarcadia