Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Καλαμάτας παρουσίασε χθες ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Κοσμόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος, σημειώνοντας ότι “κυρίαρχος στόχος μας είναι η ανάπτυξη του δήμου μας με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ευημερία των κατοίκων του”.

 

Κατά την επίσημη παρουσίαση της νέας υποψηφιότητας και απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Β. Κοσμόπουλος παρατήρησε ότι “η κίνηση θα είναι αυθεντικά αυτοδιοικητική – θα προτιμούσαμε να μην εμπλακούν τα κόμματα στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών”. Και ξεκαθάρισε πως “αν θέλουν να εμπλακούν, ευελπιστούμε να μας στηρίξουν όλα τα κόμματα, αλλά δεν θα έχουν καμία παρέμβαση στις διαδικασίες συγκρότησης και λειτουργίας της κίνησης”.

 

Για την αποχή των 8 χρόνων από την προηγούμενη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, απάντησε ότι χρειαζόταν ένας χώρος ανασύνταξης μετά την πολύ έντονη παρουσία της παράταξης, για να λυθούν και ορισμένα προσωπικά θέματα. Επεσήμανε ότι με την απλή αναλογική έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για μια ακόμα προσπάθεια και τάχθηκε υπέρ των προγραμματικών συνεργασιών και δεσμεύσεων.

 

Στην παρουσίαση, που έγινε στον πολυχώρο Phaos (Σφακτηρίας 18) όπου ο κ. Κοσμόπουλος κατέθεσε 5 άξονες του στρατηγικού του σχεδιασμού, είχε μαζί του δύο παλιούς συνεργάτες του – πρώην δημοτικούς συμβούλους, τον Δημήτρη Μπάκα και τον Παναγιώτη Παπαμικρούλη ο οποίος έχει αναλάβει τις επαφές με τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης.