Η Amazon Web Services (AWS) εδραιώνει την παρουσία της στην Αθήνα

Οι Amazon Web Services (AWS) ανακοίνωσαν ότι σύντομα θα ανοίξουν το πρώτο τους γραφείο στην Αθήνα ως μέρος της συνεχιζόμενης επένδυσης του ομίλου στην Ελλάδα.

Η εταιρεία είχε ανοίξει στο παρελθόν μια τοποθεσία CloudFront στην πρωτεύουσα και η προσθήκη του γραφείου AWS θεωρείται ως μια άλλη σημαντική εξέλιξη που αναπτύχθηκε από το μνημόνιο συμφωνίας που υπεγράφη το 2020 με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης της χώρας.

Η Amazon λέει ότι η προσθήκη αυτών των επιτόπιων υπηρεσιών θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανταγωνιστεί δημιουργώντας μια σύγχρονη οικονομία που υποστηρίζεται από το cloud computing.

Ο Κάμερον Μπρουκς, διευθυντής του δημόσιου τομέα, στην Ευρώπη, στο Amazon Web Services (AWS) δήλωσε ότι «εντυπωσιάστηκε από το πώς η πόλη τροφοδοτεί τους καινοτόμους της και επανεφεύρει χάρη στην τεχνολογία, τοποθετώντας την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ψηφιακής οικονομίας».

Το γραφείο θα υποστηρίξει οργανισμούς όλων των μεγεθών – νεοσύστατες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα – καθώς κάνουν τη μετάβαση στο cloud.

«Ομάδες διαχειριστών λογαριασμών AWS, διαχειριστές συνεργατών, αρχιτέκτονες λύσεων και πολλές άλλες λειτουργίες υποστηρίζουν ήδη Έλληνες πελάτες για να τρέχουν τα πάντα, από περιβάλλοντα ανάπτυξης και δοκιμών σε μεγάλα αναλυτικά δεδομένα, κινητά, διαδικτυακά, κοινωνικά, επιχειρηματικές εφαρμογές, Internet of Things (IoT και κρίσιμο για την αποστολή φόρτο εργασίας », είπε ο Brooks.

«Το άνοιγμα του γραφείου είναι η τελευταία μας επένδυση στην Ελλάδα. Για πολλά χρόνια, είχαμε μια ισχυρή, αφοσιωμένη και αυξανόμενη κοινότητα πελατών στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες AWS για καινοτομία προς όφελος των πολιτών της χώρας. ”

Μόνο μέρος του συνεχιζόμενου επενδυτικού της προγράμματος, η εταιρεία λέει ότι συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών και συνεργατών στη χώρα.

Ζωντανή ομάδα χρηστών στην Αθήνα

Ομάδες διαχειριστών λογαριασμών AWS, διαχειριστές συνεργατών, αρχιτέκτονες λύσεων και πολλές άλλες λειτουργίες υποστηρίζουν ήδη Έλληνες πελάτες για να εκτελούν τα πάντα, από περιβάλλοντα ανάπτυξης και δοκιμών έως Big Data analytics, εφαρμογές κινητών, ιστού και κοινωνικών, επιχειρηματικών επιχειρήσεων, το Internet of Things (IoT) , και κρίσιμο φόρτο εργασίας αποστολής.

Η AWS μετρά μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και πιο γνωστές νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις της Ελλάδας ως πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Beat, Deepsea Technologies, futurehome.gr, Madinad, Marpoint, Money Market, Orfium, Omilia, PAOK FC, Qivos, Spitogatos, Voiceland, Wind Hellas , Workathlon και Xrysi Eukairia, καθώς και οργανώσεις του δημόσιου τομέα.

Το AWS διαθέτει επίσης μια ζωντανή ελληνική ομάδα χρηστών στην Αθήνα, με εκατοντάδες μέλη που οργανώνουν τοπικές συναντήσεις για προγραμματιστές για να μοιράζονται βέλτιστες πρακτικές, γνώσεις και να δικτυώνουν μεταξύ ομότιμων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίξουμε το πρώτο μας γραφείο AWS στην Ελλάδα», δήλωσε ο Przemek Szuder, ηγέτης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης της AWS.

«Έχουμε δει αυξημένη υιοθέτηση του AWS από τους πελάτες στη χώρα και αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα γραφείο στην Αθήνα για να υποστηρίξουμε καλύτερα τους νέους πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το AWS για να καινοτομήσουν, να μειώσουν το κόστος πληροφορικής τους και να αναπτύξουν τους οργανισμούς τους στο cloud.

«Ανυπομονούμε να καλλιεργήσουμε το πρωτοποριακό πνεύμα της χώρας μαζί με τους πελάτες μας και να τους βοηθήσουμε να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό και να προσφέρουν καινοτόμα νέα προϊόντα και υπηρεσίες σε Έλληνες πελάτες και πολίτες».

Για πολλά χρόνια, η AWS υποστηρίζει την ελληνική κοινότητα εκκίνησης και τεχνολογίας φέρνοντας προγράμματα όπως το AWS Activate και το AWS Academy στη χώρα.

Το AWS Activate παρέχει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους πόρους που χρειάζονται για να ξεκινήσουν στο AWS – συμπεριλαμβανομένων έως και 100.000 $ σε πιστώσεις, εκπαίδευση, υποστήριξη, καθώς και επαφή με εκκολαπτήρια, επιταχυντές και εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, όπως CrowdPolicy, Marathon, MBriyo, Metavallon MIT EF, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, OK! Thess και Venture Friends.

Η AWS δραστηριοποιήθηκε επίσης στον ελληνικό τομέα εκπαίδευσης, εκπαιδεύοντας και εκπαιδεύοντας μαθητές και την επόμενη γενιά ηγετών πληροφορικής με το AWS Academy.

Το AWS Academy βοηθά τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς πανεπιστημίου να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με το AWS cloud computing, προκειμένου να επιταχυνθεί η μάθηση που σχετίζεται με το cloud.

Τα ιδρύματα μέλη της Ακαδημίας AWS στην Ελλάδα περιλαμβάνουν το Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Δημιουργία καινοτόμων λύσεων

Οι Έλληνες εταίροι του δικτύου AWS Partner Network (APN) χαιρέτισαν επίσης το άνοιγμα γραφείου AWS στη χώρα. Το APN περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ανεξάρτητους προμηθευτές λογισμικού και ολοκληρωτές συστημάτων σε όλο τον κόσμο.

Οι APN Partners δημιουργούν καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες στο AWS και το APN βοηθά παρέχοντας σε αυτές τις οντότητες επιχειρηματική, τεχνική, μάρκετινγκ και υποστήριξη από την αγορά.

Τα APN SI όπως η Accenture, η ALEF και άλλοι συνεργάζονται με πελάτες επιχειρήσεων και δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, όπως δήμοι, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εθνικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, εθνικές υποδομές και ενέργεια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βοηθώντας τους να μεταναστεύσουν στο AWS, να αναπτύξουν αποστολή- κρίσιμες εφαρμογές και παρέχουν μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών παρακολούθησης, αυτοματισμού και διαχείρισης για περιβάλλοντα cloud των πελατών.

Οι ISV στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν AWS για να παραδώσουν το λογισμικό τους σε πελάτες σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν τα Blendo, INTERXION, Lenses.io και Upgrade. Οι πελάτες στην Ελλάδα μπορούν επίσης εύκολα να βρουν, να δοκιμάσουν, να αναπτύξουν και να αγοράσουν λύσεις λογισμικού για AWS στο AWS Marketplace.

Το AWS παρέχει ασφαλή υπολογισμό, αποθήκευση, δικτύωση, βάσεις δεδομένων και άλλες προηγμένες τεχνολογίες, όπως τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση, ως κατ ‘απαίτηση, υπηρεσίες pay-as-you-go για πελάτες.

Μερικές από τις πιο επιτυχημένες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο, όπως η Airbnb και η Netflix, καθώς και εταιρικές εταιρείες, όπως η BMW, η Formula 1 και το Twitter, καθώς και κυβερνητικοί οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου και η NASA χρησιμοποιούν AWS για καινοτομία, αύξηση της ευελιξίας και μείωση του κόστους πληροφορικής.

Οι πελάτες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τις υπηρεσίες AWS θα πρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπό της . Άτομα που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες καριέρας με AWS στην Ελλάδα μπορούν να μάθουν περισσότερα και να κάνουν αίτηση online.

Σχετικά με το Amazon Web Services

Για δεκατέσσερα χρόνια, η Amazon Web Services είναι η πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα cloud παγκοσμίως.

Η AWS προσφέρει πάνω από 175 πλήρως εξοπλισμένες υπηρεσίες για υπολογιστές, αποθήκευση, βάσεις δεδομένων, δικτύωση, ανάλυση, ρομποτική, μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη (AI), Internet of Things (IoT).

Βοηθούν επίσης να φέρουν στους καταναλωτές κινητές συσκευές, ασφάλεια, υβριδική, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα (VR και AR), ανάπτυξη μέσων και ανάπτυξη εφαρμογών, από 77 ζώνες διαθεσιμότητας (AZ) εντός 24 γεωγραφικών περιοχών, με ανακοινωμένα σχέδια για 18 ακόμη Ζώνες διαθεσιμότητας και έξι ακόμη περιοχές AWS σε Αυστραλία, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Ισπανία και Ελβετία.

Εκατομμύρια πελάτες – συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερα αναπτυσσόμενων νεοσύστατων επιχειρήσεων, των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και των κορυφαίων κυβερνητικών υπηρεσιών – εμπιστεύονται την AWS να τροφοδοτεί την υποδομή τους, να γίνεται πιο ευέλικτη και να μειώνει το κόστος. Για να μάθετε περισσότερα για το AWS, επισκεφθείτε τον ιστότοπο.

 

Πηγή: greekreporter.com