«Ξέρω ότι αναλάβατε πριν από μερικές εβδομάδες αλλά είναι για εσάς πολύ σημαντική η σχέση των δύο χωρών μας», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ηλύσια Πεδία. Με τον Γάλλο πρόεδρο να επισημαίνει στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίση, η στήριξη της Γαλλίας ήταν σημαντική. Αυτό δεν αφαιρεί το μεγάλο θάρρος του ελληνικού λαού και τη βούλησή του να μείνει στο ευρώ».

Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε «να κρατήσουμε τη συνεργασία και να την ενισχύσουμε», καθώς «μας συνδέει μακρά ιστορία, φιλία μακρά που βασίζεται στον πολιτισμό».

«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές μας προκλήσεις. Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή στρατηγική ατζέντα μόλις η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλάβει και συσταθεί. Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη».

«Ξέρω τι έχει αναλάβει η Ελλάδα στο θέμα της μετανάστευσης και πόσο βαραίνει οικονομικά και κοινωνικά τη χώρα σας. Λείπει η κοινωνική αλληλεγγύη στην Ευρώπη και είναι μη ικανοποιητική η διαχείριση των τελευταίων περιστατικών».

«Η Ανατολική Μεσόγειος κάνει σημαντική την Ελλάδα στην περιοχή. Χρειάζεται η επαγρύπνησή μας όσον αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRSource link