03/06/19 • 08:46 | UPD 03/06/19 • 08:46

ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΪΛΗΣ

Ο κ. Πατούλης, γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), εστίασε στα προβλήματα και στην επόμενη ημέρα

Η Νέα Δημοκρατία, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες το 2010 και το 2014, κατάφερε τελικά να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης κατάφερε να κερδίσει με άνεση τη νυν περιφερειάρχη κυρία Ρένα Δούρου, η οποία δεν μπόρεσε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί από το καλοκαίρι του 2018 μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο κ. Πατούλης, γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), εστίασε στα προβλήματα και στην επόμενη ημέρα, με την κυρία Δούρου να απολογείται για το Μάτι, χωρίς ωστόσο να πείσει, αφού ποτέ δεν παραδέχθηκε πως έχει ευθύνη για ό,τι συνέβη.

Εκτός της τραγωδίας στο Μάτι, ο κ. Πατούλης πρόβαλε ιδιαίτερα το θέμα των σκουπιδιών και της ασφάλειας των πολιτών και φρόντισε να αναδειχθούν και ζητήματα της καθημερινότητας για το σύνολο της Περιφέρειας.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε πλήρως την τακτική του κ. Πατούλη, ο οποίος, μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το εκλογικό του κέντρο, τόνισε:

«Είναι η σειρά μας να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. Δεν θα σας απογοητεύσουμε, θα δουλέψουμε για να αλλάξουμε την Αττική μας».

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στην ενότητα και στο γκρέμισμα των διαχωριστικών γραμμών:

«Θα δουλέψουμε για να κάνουμε αυτόν τον τόπο καλύτερο. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επιστρέψουν στην Αττική το χαμόγελο και η υπερηφάνεια. Θα δουλέψουμε με σχέδιο, σκληρή δουλειά, χωρίς να χάσουμε ούτε μία μέρα. Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα, αλλά και να ενώσουμε τους πολίτες. Σήμερα νίκησε η ενότητα.

Σήμερα γκρεμίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές. Στην ενότητα των πολιτών θα στηρίξουμε την προσπάθειά μας. Η μεγαλύτερή μου φιλοδοξία είναι να μπορώ να κοιτάζω τους πολίτες στα μάτια, να χαιρόμαστε που ζούμε στην Αττική».

Ο νέος περιφερειάρχης χαρακτήρισε τους «χθεσινούς αντιπάλους μελλοντικούς συνεργάτες, συνεργάτες για μια καλύτερη Αττική».

Τέλος, ο κ. Πατούλης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μητσοτάκη για τη στήριξή του, επισήμανε: «Θα είμαι δίπλα του στον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα».

Από την πλευρά της, η μεγάλη χαμένη της βραδιάς κυρία Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασίες και συγκλίσεις που απαιτεί η απλή αναλογική για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Αττικής.

«Για όλα τα μεγάλα ζητήματα χρειάζεται συναινετική λήψη αποφάσεων», τόνισε.

Οπως ανακοίνωσε, το επόμενο διάστημα θα ζητήσει συνάντηση με τον νικητή κ. Γιώργο Πατούλη και με τους άλλους επικεφαλής των συνδυασμών ώστε να συζητηθούν οι προτεραιότητες. Θα σηκώσουμε το γάντι από τη θέση της αντιπολίτευσης», σημείωσε η κ. Δούρου, η οποία, όπως είπε, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Πατούλη για να τον συγχαρεί, θέλοντας με αυτή της την κίνηση να στείλει το δικό της μήνυμα ενότητας.

Ο κ. Πατούλης κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος μίλησε για νέα αρχή και για μια «νέα εποχή στην Περιφέρεια». Επιπλέον, έκανε και αυτός λόγο για κοινή προσπάθεια ώστε να αλλάξει η ζωή των πολιτών της Αττικής.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Source link