Βίντεο με επιχείρηση της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού κατέγραψαν με χαρακτηριστική άνεση άλλοι κρατούμενοι, οι οποίοι περιγελούσαν τις ενέργειες των ενστόλων!  Καθ ότι αντί η ΕΛΑΣ και οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης να  βιντεοσκοπούν τις κινήσεις  των εγκλείστων φαίνεται ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο…

«Το Βήμα» αποκαλύπτει ένα ακόμη ντοκουμέντο   για την κατάσταση χάους   και διάλυσης που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Μετά την παρουσίαση φωτογραφιών και βίντεο με εν ψυχρώ δολοφονίες στο Κορυδαλλό, τα κελιά – σουίτες, τις «σέλφι» στα γραφεία των σωφρονιστικών υπαλλήλων κλπ παρουσιάζεται ένα ακόμη δείγμα της κατάπτωσης στα όρια της γελοιοποίησης των αρχών , στις φυλακές  της χώρας.

Αλλοδαποί κρατούμενοι-κυρίως από χώρες της Μέσης Ανατολής- που κρατούνται για υποθέσεις ναρκωτικών ,  ληστειών κλπ  έκριναν σκόπιμο και χρήσιμο να βιντεοσκοπήσουν   τις κινήσεις  ομάδας αστυνομικών που προχωρούσαν σε ελέγχους , ύστερα από αιματηρό περιστατικό στην Β Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Η βιντεοσκόπηση μέσα από τα κελιά έγινε ασφαλώς με τα κινητά τηλέφωνα τους που εξακολουθούν και κατέχουν με χαρακτηριστική ευκολία εντός των φυλακών  . Παρ ότι υποτίθεται ότι τις τελευταίες    εβδομάδες, υπάρχουν «εξαντλητικοί έλεγχοι για να περιορισθούν  τα κρούσματα ανομίας», σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Δεν κατάλαβαν τίποτε

Χωρίς μάλιστα κανείς να μην αντιληφθεί ότι οι κρατούμενοι βιντεοσκοπούσαν  τους αστυνομικούς σε έναν χώρο που υποτίθεται ότι ήταν αποκλεισμένος για να διευκολυνθεί η επέμβαση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ. Στο βίντεο ακούγονται οι  κρατούμενοι   με τις …κάμερες,  να γελούν με τις κινήσεις των ενστόλων αλλά και τα «παθήματα» των συγκρατουμένων τους που υφίστανται τον έλεγχο.

Συμπληρώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα , σημειώνονται   -κάθε εβδομάδα- 3-4 αιματηρές επιθέσεις ή αποδράσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Κι η κατάσταση χαρακτηρίζεται οριακή…

Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε πρόσφατη δικαστική έρευνα για επεισόδια στις φυλακές      έδωσαν ευνοϊκές καταθέσεις για κρατουμένους και αναφέρθηκαν σε συμβάντα «περιορισμένης έκτασης».

 

 

 

 

 

 

 Source link